top of page

Poesihjulet

En åbning til livets rytme gennem urgammel visdom

Som jeg ser det, er menneskets naturlige rytme og naturens rytme én og den samme. Alle naturens elementer og vibrationer findes også i os, hvilket er én af grundene til, at vi finder stor healing ved at gå en tur i skoven, eller ved at sidde ved havet og mærke dets pulserende bølgegang. Når jeg ser på, hvor langt vi har bevæget os væk fra det naturfolk, som ligger i vores rødder – når jeg ser på, hvor mange i den moderne verden, der er plaget af stress - fortæller det mig, at vi, mere end nogensinde før, har brug for en vej tilbage til vores naturlige rytme, til naturens rytme.

 

Medicinhjulet er et urgammelt shamanistisk redskab, brugt af især de amerikanske naturfolk, til at arbejde med og synliggøre energierne i livets cyklusser, og til at skabe balance. Det tager udgangspunkt i de fire verdenshjørner og i årstiderne, som repræsenterer disse cyklusser. Man kan fx tale om et menneskes ”sande nord”, eller et personligt efterår eller forår. Er der stagnerede områder i vores livscyklus, kan vi tilføje forskellige elementer fra naturen til hjulet, for at styrke og frigøre energien, og vi kan tilføje forskellige vibrationer til de emner, vi har brug for at ballancere i vores liv.

My whole existence is mirrored in you.

I am a vessel on your streams.

Ganga Ma, you hold the depth of my soul.

The love of you flows in my veins.

Ganga Ma, carry the weight of Gould,

clinching every soul. 

I dive into the depth of your wisdom.

Please free me from illusions,

Rinse my soul

Ganga Ma

Shamanisme og poesi

En fortælling om naturens visdom og kærlighed gennem poesi

Shamanisme er en urgammel åndelig og spirituel praksis med forståelse for højere bevidsthed. Det er en tradition brugt verden over til at finde indsigt, helbredelse og hjælp til livets udfordringer, ved at skabe balance mellem menneske og natur. En urgamle visdom, mange stadig mærker i hjertet i dag - en medfødt forståelse af, at vi kun kan leve et harmonisk liv, sålænge det inkluderer naturen. 

I den shamanistiske livsfilosofi har jeg fundet forståelse for naturens sprog, som bevæger sig i cirkler; oplevet visdommen i dens cyklusser fra den mindste lille bevægelse i mine celler til det ydre univers' rotation. Det er den visdom, som vi engang levede tæt forbundet med, som det naturfolk vi var. 

Det er egentligt ret simpelt: Naturen bevæger sig i tråd med hvert enkelt lille element i livet. Den dag, vi trådte ud af den rytme, mistede vi vores indsigt i, hvad der er godt for os. 

Shamanismen opfatter alt i verden besjælet med liv - alt som har liv har også ånd og kraft - og derfor er ånd og kraft bindeleddet mellem alle livsformer, mellem mennesker, træer, dyr, sten, vinde og vande, himmel og jord. Shamanens arbejde består i at kommunikere med andre livsformer som healer, mægler og seer.

 

Gennem min rejse i livet, er jeg blevet mere og mere bevidst om, at den poesi, jeg føler udspringer fra en visdomskilde dybt i mit indre, har rødder i shamanismen. Det er ikke kun vibrationen, rytmen fra mine sange, der sætter en stemning i gang, men i allerhøjeste grad også selve lyrikken, poesien. Dens budskaber er essensen af den healing, jeg transmitterer.

 

Da jeg koblede denne bevidsthed sammen med min evige higen efter at åbne "porte" gennem mine ord - jeg oplever, at de har flere lag, at de altid er i bevægelse, og kan ses fra mange vinkler, alt afhængigt af, hvor man står i livet - så jeg pludselig, at poesien er et hjul af lyrik, som helbreder. Derfra gik der kun få sekunder før jeg vidste, at det univers, som jeg ønsker at dele, hedder Medicine Wheel of Poetry.

Whole existence
Shamanisme og poesi

When you open the door to leave

Remember, you enter new opportunities.

When you take a new step forward

Remember, leave behind what is gone.

When the past is put into words

Remember, let a mild wind bring the wisdom home.

Present movement
bottom of page